ITIL V3 certification-Part-4

Preparing for ITIL V3 certification , here are some sample ITIL V3 question & answers which will help you in your preparation. ITIL exam paper ,ITIL Dumps.

QUESTION :46. Which of the following is NOT one of the five individual aspects of Service Design?
A.The design of the Service Portfolio, including the Service Catalogue
B.The design of new or changed services
C.The design of Market Spaces
D.The design of the technology architecture and management systems

Answer: C

QUESTION :47. One of the five major aspects of Service Design is the design of service solutions. Which of the
following does this include?
A.Only capabilities needed and agreed
B.Only resources and capabilities needed
C.Only requirements needed and agreed
D.Requirements, resources and capabilities needed and agreed

Answer: D

QUESTION :48. Which of the following is a valid role in the RACI Authority Matrix?
A.Configuration
B.Consulted
C.Complex
D.Controlled

Answer: B

QUESTION :49. What is a RACI model used for?
A.Performance analysis
B.Recording Configuration Items
C.Monitoring services
D.Defining roles and responsibilities

Answer: D

QUESTION :50. Which of the following models would be most useful in helping to define an organisational structure?
A.RACI Model
B.Service Model
C.Continual Service Improvement (CSI) Model
D.Plan, Do, Check, Act (PDCA) Model
Answer: A

QUESTION :51. Which of the following is NOT the responsibility of the Service Catalogue Manager?
A.Ensuring that information in the Service Catalogue is accurate
B.Ensuring that information within the Service Pipeline is accurate
C.Ensuring that information in the Service Catalogue is consistent with information in the Service Portfolio
D.Ensuring that all operational services are recorded in the Service Catalogue

Answer: B

QUESTION :52. Which of the following delivery strategies is described as, “Formal arrangements between two
or more organisations to work together to design, develop, transition, maintain, operate and/or support IT services”?
A.Outsourcing
B.Application Service Provision
C.Multi-sourcing
D.Knowledge Process Outsourcing
TestInside EX0-101

Answer: C

QUESTION :53. To add value to the business, what are the four reasons to monitor and measure?
A.Validate; Direct; Justify; Intervene
B.Report; Manage; Improve; Extend
C.Manage; Monitor; Diagnose; Intervene
D.Plan; Predict; Report; Justify

Answer: A

QUESTION :54. Which of the following provides resources to resolve operational and support issues during
Release and Deployment?
A.Early Life Support
B.Service Test Manager
C.Evaluation
D.Release Packaging and Build Manager

Answer: A

QUESTION :55. What does a service always deliver to customers?
A.Applications
B.Infrastructure
C.Value
D.Resources

Answer: C

QUESTION :56. Who owns the specific costs and risks associated with providing a service?
A.The Service Provider
B.The Service Level Manager
C.The Customer
D.Resources

Answer: A

QUESTION :57. Which stage of the Service Lifecycle is MOST concerned with defining policies and objectives?
A.Service Design
B.Service Transition
C.Service Strategy
D.Service Operation

Answer: C

QUESTION :58. Which of the following is MOST concerned with the design of new or changed services?
A.Change Management
B.Service Transition
C.Service Strategy
D.Service Design

Answer: D

QUESTION :59. Which of the following are benefits that implementing Service Transition could provide to the business?
1: Ability to adapt quickly to new requirements
2: Reduced cost to design new services
3: Improved success in implementing changes
A.1 and 2 only
B.2 and 3 only
C.1 and 3 only
D.All the above

Answer: C

QUESTION :60. Which of the following sentences BEST describes a Standard Change?
A.A Change to the service provider’s established policies and guidelines
B.A Change that correctly follows the required Change process
C.A pre-authorised Change that has an accepted and established procedure
D.A Change that is made as the result of an audit

Answer: C

If you have any questions feel free to contact us on admin@windowstechno.com also follow us on facebook @windowstechno to get updates about new blog posts. 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Leave a Reply